Verkoop Binnendienst

Herken behoeftes en koopsignalen en haal maximaal rendement uit klantcontact

Herken behoeftes en koopsignalen en haal maximaal rendement uit jouw klantcontact

Salesprofessionals in de buitendienst kunnen niet zonder een ondersteunende, signalerende binnendienst met een neus voor commercie. Wil jij ontdekken hoe jij in jouw ondersteunende rol de behoefte van de klant kunt omzetten in meer rendement voor jouw organisatie? Tijdens deze driedaagse training leer je commercieel te denken en de juiste vragen te stellen om de daadwerkelijke klantbehoefte te achterhalen. Je ontdekt hoe je nieuwe kansen eenvoudig en op een proactieve manier benut, bijvoorbeeld door een goede follow-up aan offertes te geven en jouw buitendienst-collega te voeden met de juiste informatie. Samen zijn jullie een onverslaanbaar team.

Dé training om een geoliede binnendienst te bouwen die de taal van de klant spreekt en zo een maximale bijdrage levert aan de organisatie.    

 

Gewenst resultaat

Als Binnendienstmedewerker wil je:

 • Jouw salescollega’s in de buitendienst maximaal ondersteunen!
 • Commercieel denken en tegelijkertijd de klant helpen!
 • Een betere probleemanalyse van de klant maken!
 • Een effectieve methode om bezwaren van klanten beter te pareren!
 • Handvatten om op klantvriendelijke wijze opvolging te geven aan offertes en gemaakte afspraken door jouw buitendienst-collega’s!
 • Tips om de verkoopresultaten van jouw organisatie te stimuleren door meer rendement te halen uit jouw dagelijkse klantcontact!

Deze training, gebaseerd op tientallen jaren salesexpertise én bewezen inzichten in (gedrags)psychologie, zal jou en jouw organisatie gegarandeerd tevreden klanten én vervolgopdrachten voor een hoger bedrijfsrendement opleveren.

 

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • Behoefte- en probleemanalyse
  Weet jij wat jouw klant beweegt en hoe je zijn vertrouwen wint?
 • Gesprekstechnieken
  Houd jij evenwicht en het initiatief in een (telefoon)gesprek?
 • Klachtenafhandeling
  Hoe reageer jij op verwijten, beweringen en klachten aan de telefoon?
 • Bedrijfspresentatie
  Hoe speel jij in op koopsignalen en haal je meer rendement uit jouw klantcontact?

 

Tijdsduur

Deze training bestaat uit 3 trainingsdagen. Deze zijn verdeeld over 3 sessies:
2 aaneengesloten dagen en 1 vervolgdag na ongeveer 6-8 weken. Zo is er ruimte voor herhaling en verdieping aan de hand van praktijksituaties.

Deelnemers

Minimaal 4, maximaal 8 deelnemers.

Certificaat

Bij het succesvol afronden van de training ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

 • 3 dagen (2 aaneengesloten dagen + 1 terugkomdag).
 • Incompany / Open Training.
 • Maximaal 8, minimaal 4 deelnemers.
 • MBO/HBO niveau.

€ 870,00 p.p.p.d. (excl. BTW)

Trainingsdata overzicht

Boeken is alleen mogelijk voor bedrijven. Bent u particulier? Neem dan contact met ons op, telefoonnummer +31 40 251 1337.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners