Selecteren kun je leren

Weet wie je aan tafel hebt

Doelgericht en efficiënt de beste kandidaten vinden en binden

Succesvolle (personeels)managers vertrouwen niet op hun onderbuikgevoel, maar gebruiken vooral professionele gesprekstechnieken om een realistisch beeld te krijgen van de kandidaat die tegenover ze zit. Tijdens de training Selecteren kun je leren ontdek je in één dag hoe je de werkelijke competenties van een sollicitant tijdens het sollicitatiegesprek doorgrondt. Op basis van gedrag en prestaties uit het verleden, met slimme analysetechnieken en met behulp van de STARR-methode evalueer je adequaat of er sprake is van een mogelijke match. Vanzelfsprekend besteden we in deze interactieve training ook aandacht aan de manier waarop je jouw gedroomde kandidaat boeit en aan jouw onderneming bindt.

Met praktische gespreksvaardigheden leer je tijdens deze training doelgericht de juiste keuzes te maken in een sollicitatieprocedure. Met de juiste nieuwe collega als resultaat.

 

Gewenst resultaat

Je wilt:

 • Duurzaam succes boeken door efficiënt de juiste match te maken!
 • In een krappe arbeidsmarkt de concurrentie te snel af zijn!
 • De gedroomde kandidaat boeien en aan jouw onderneming binden
 • Snel en professioneel het kaf van het koren scheiden?
 • Een methode om schone schijn en halve waarheden te omzeilen?

Deze praktijkgerichte training, waarin we aan de slag gaan met vacatures uit jouw eigen beroepspraktijk, helpt jou de geschikte kandidaat te vinden.

 

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • Succesvol sollicitatiegesprek
  Weet jij hoe je een goede eerste indruk maakt bij jouw droomkandidaat?
 • Analyse- en gesprekstechnieken
  Heb jij een realistisch beeld van de werkelijke competenties van je gesprekspartner?
 • Profileren
  Hoe boei je jouw gedroomde kandidaat en bind je hem aan jouw onderneming?
 • Evalueren
  Breng jij de betrokkenen in de organisatie op één lijn over de potentiële kandidaat?

 

Tijdsduur

Deze training bestaat uit 1 intensieve trainingsdag.

Deelnemers

Minimaal 4, maximaal 8 deelnemers.

Certificaat

Bij het succesvol afronden van de training ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

 • 1 dag.
 • Incompany.
 • Maximaal 8, minimaal 4 deelnemers.
 • MBO/HBO niveau en hoger.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners