Sales Assessment

Maximaal rendement uit salestalent

De basis om het ontwikkelpotentieel van het salesteam maximaal te benutten

Een sales assessment is een praktisch en effectief instrument om de competenties en het ontwikkelpotentieel van salestalent inzichtelijk te maken. De uitkomst van een assessment is bovendien een perfect vertrekpunt voor de (uit)bouw van een succesvol salesteam of het uitstippelen van een groeiplan voor talenten. Kenneth Smit ontwikkelde samen met adviesbureau SHL™– wereldwijd marktleider op het gebied van talentmetingen – een methode die inzicht geeft in de motivatie en competenties van medewerkers op het vlak van sales. Ook vertelt dit assessment welke tools nodig zijn om het talent van de medewerker maximaal te benutten.  

 

Gewenst resultaat

Jij wilt:

 • Het talent en de competenties van salesmedewerkers beter benutten?
 • Een compleet beeld van het potentieel van een team?
 • Een effectievere invulling van je salesapparaat?
 • De juiste mensen op de juiste plek in het verkoopteam?
 • Salesmedewerkers die lekker in hun vel zitten en daardoor beter presteren?
 • Direct inzicht in de talenten van nieuwe medewerkers?

Jouw salesmedewerkers willen:

 • Meer inzicht in hun eigen functioneren en groeipotentieel?
 • Invloed op hun eigen professionele ontwikkeling?
 • Doelgerichte coaching on the job?
 • Tools om zelfstandig bezig te zijn met hun groei?
 • Handvatten voor meer commercieel resultaat, werkplezier en een duidelijk carrièrepad?

Het sales assessment© is een waardevol instrument dat veel inzicht geeft. Het is daarnaast het vertrekpunt voor professionele groei en rendementoptimalisatie van salesteams.

Het sales assessment© komt tot stand via SHL™, OPQ™ en MQ™ tests. Het is een gerespecteerd en bekend assessment dat wordt gebruikt in meer dan 150 landen en wordt aangeboden in meer dan 30 talen.

 

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen tijdens het sales assessment aan bod:

 • Vaststellen van de kernwaarden en ambities van de organisatie.
 • In gezamenlijk overleg opstellen van de tijdlijn voor de implementatie.
 • Informeren van de organisatie, creëren van draagvlak.
 • Het gezamenlijk bepalen van de salesprofielen per functie.
 • Procesafspraken doorvoeren op basis van de uitkomst van het sales assessment©.
 • Advies over interventies op individueel, team- en organisatieniveau.

 

Tijdsduur

In overleg met de assessor.

 

 • Gewenste situatie bepalen
  Een grondige analyse van jouw verkooporganisatie, doelen en mensen vormen het uitgangspunt voor het ontwerp van het assessment.
 • Meten van gedrag en potentieel
  Via een uitgekiende selectie van tools beoordelen we competenties en actueel gedrag. Denk aan rollenspelen, analyse- en presentatieoefeningen, een competentiegericht interview en situationele vragenlijsten. Voor het meten van het potentieel zetten we onder meer persoonlijkheids- en motivatievragenlijsten in.
 • Rapportage en advies
  Je kunt rekenen op een helder en prettig leesbaar rapport dat zich gemakkelijk laat vertalen in acties en resultaat. Een praktische handleiding voor het vergroten én optimaal benutten van het talent in jouw organisatie.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners