Professioneel Inkopen

De do’s en don’t van het onderhandelingsproces

Behaal maximaal inkoopvoordeel door een slimme gespreksregisseur te zijn

Goede inkopers geven hun gesprekspartner het idee dat deze het gesprek leidt, maar ondertussen houden ze zelf de touwtjes strak in handen. Zo gaan ze recht op hun doel af. Tijdens deze vierdaagse praktijkgerichte training leer je stapsgewijs om jouw strategische functie als inkoper binnen het bedrijf te verstevigen. Je krijgt direct toepasbare vaardigheden om een inkoopgesprek in goede banen te leiden en met maximaal resultaat af te ronden. Je leert diverse onderhandelingsstrategieën en krijgt inzicht in de slimme gesprekstechnieken van verkopers. Zo weet je hoe je argumenten weerlegt en in jouw voordeel ombuigt. Het resultaat is een sneller, effectiever inkoopgesprek met maximaal voordeel voor jou. Door gebruik van de juiste technieken verstevig je jouw functie, autoriteit en macht, zonder de relatie met de leverancier op het spel te zetten.

Dé training voor ondernemingen die hun inkoopbeleid willen aanscherpen en hun inkoopvoordeel willen maximaliseren. 

 

Gewenst resultaat

Als inkoper wil jij:

 • Zelfbewuster, doelgericht en met maximaal voordeel inkopen!
 • De regie houden tijdens het inkoopgesprek!
 • Kortere gesprekken voeren, met een sneller en beter resultaat!
 • Een methode om manipulatieve verkooptechnieken direct om te buigen!
 • Tevreden in- én externe relaties door planmatig denken en handelen!

Deze praktijkgerichte training, gebaseerd op tientallen jaren ervaring én bewezen inzichten in (gedrags)psychologie gaat jou helpen om extra succesvol te zijn in inkoopgesprekken.

 

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • Actuele ontwikkelingen
  Ben jij op de hoogte van de recentste inkoop- en verkoopvoorwaarden?
 • Gedragsinzicht
  Hoe denken en handelen professionele verkopers?
 • Ethiek
  Doorzie jij de manipulatieve gesprekstechnieken van getrainde verkopers?
 • Vraag- en interviewtechnieken
  Heb jij de leiding tijdens het inkoopgesprek?
 • Inkoopstrategie
  Weet jij hoe je de ABC-analyse als stuurmiddel in de praktijk kunt inzetten?
 • Onderhandelingsstrategie
  Welke strategie kun je het beste toepassen bij welke leverancier?

 

Tijdsduur

Deze training bestaat uit vier trainingsdagen, verdeeld in 2 tweedaagse sessies met een tussenperiode van ongeveer 6 tot 8 weken.

Deelnemers

Minimaal 4, maximaal 8 deelnemers.

Certificaat

Bij het succesvol afronden van de training ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

 • 4 dagen (2×2 dagen).
 • Incompany / Open training*.
 • Maximaal 8, minimaal 4 deelnemers.
 • MBO/HBO niveau.
  * Deze training wordt op aanvraag en bij voldoende deelname (vanaf 4 deelnemers) ook in open vorm verzorgd. 

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners