Mediatraining

Behaal maximale exposure en positieve media-aandacht voor jouw organisatie

Behaal maximale exposure en positieve media-aandacht voor jouw organisatie

 Spreek jij wel eens in het openbaar? Een interview of debat kan het imago van je organisatie maken of breken. Journalisten en discussieleiders jagen namelijk op nieuws, oneliners en scoops. En ze proberen hun gesprekspartners continu uitspraken te ontlokken. Een goede voorbereiding op een openbaar optreden is daarom essentieel. Mediatraining zorgt ervoor dat jij onder alle omstandigheden de regie houdt over jouw kernboodschap. Tijdens deze praktijkgerichte en interactieve mediatraining word je stevig aan de tand gevoeld met uiteenlopende interviewtechnieken. Je leert daardoor helder en scherp formuleren, maar ook valkuilen professioneel te omzeilen en positief om te buigen. Na deze training heb je alle tools tot je beschikking die nodig zijn om jouw organisatie professioneel en positief te vertegenwoordigen en exposure maximaal te benutten.

Dé training die ervoor zorgt dat jij de mediaexposure voor jouw organisatie optimaal benut.

 

Gewenst resultaat

Jij wilt:

 • De regie houden tijdens interviews, mediaoptredens, debatten of andere publieke optredens!
 • Succesvol omgaan met verschillende omstandigheden en uiteenlopende interviewtechnieken!
 • Je bewust worden van de spanningsvelden tijdens contact met de media!
 • Helder, scherp en doelgericht je antwoorden formuleren!
 • Professioneel omgaan met eventuele valkuilen die journalisten voor je graven!
 • Exposure voor jouw organisatie maximaal benutten!

Deze uitdagende, interactieve en praktijkgerichte eendaagse training zal jou veel opleveren.

 

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • Rechten en plichten bij mediacontacten
 • Het formuleren van de kernboodschap
 • Het wapenarsenaal van een professionele journalist
 • De invloed van non-verbale communicatie

 

Tijdsduur

Deze training bestaat uit 1 intensieve trainingsdag

Deelnemers

Minimaal 3, maximaal 6 deelnemers.

Certificaat

Bij het succesvol afronden van de training ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

 • 1 dag.
 • Incompany.
 • Maximaal 6, minimaal 3 deelnemers.
 • Voor iedereen die actief is of moet zijn in de media.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners