Communicatieve Vaardigheden voor Technische Medewerkers

Goed klantcontact kun je leren.

Maak jouw technische kennis begrijpelijk voor anderen en boost zo de klanttevredenheid

Communicatie is niet alleen belangrijk voor commerciële functies. Technische professionals die goede uitleg kunnen geven over techniek, zijn van grote waarde voor hun organisatie. In service verlenende rollen waarbij klantcontact een rol speelt of intensief contact met collega’s nodig is, maak je met goede communicatie echt het verschil. Werk jij als technisch medewerker in een servicegerichte organisatie? Tijdens deze training leer je slim en effectief te communiceren met klanten én collega’s. Door de combinatie van rollenspelen, praktijkcases en theorie geeft deze training je volop direct toepasbare tools en informatie, waarmee je direct na de training aan de slag zult gaan! Het resultaat? Je hebt meer vertrouwen in jouw communicatie, klanten en collega’s zijn blij met je en je levert op jouw manier een optimale bijdrage aan het resultaat van de organisatie.

Dé training voor technische professionals die communicatie willen inzetten om succesvoller te zijn en de klanttevredenheid een impuls te geven.

 

Gewenst resultaat

Als technisch professional wil jij:

 • Zelfverzekerder, duidelijker en doelgerichter communiceren met klanten en
  collega’s!
 • Beter begrijpen waar jouw klant of collega behoefte aan heeft!
 • Gesprekstechnieken ontwikkelen om moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken!
 • Een methode om gesprekken te structureren en te sturen!
 • Handvatten om bezwaren en twijfels te tackelen!
 • Effectief en efficiënt je werk doen!

Deze praktische training, gebaseerd op tientallen jaren communicatie-expertise én bewezen inzichten in (gedrags)psychologie, helpt jou om effectiever te communiceren en je doelen te behalen.

 

Onderwerpen

Tijdens de driedaagse training Communicatieve Vaardigheden komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Bouwen aan vertrouwen
  Hoe win je het vertrouwen van (nieuwe) klanten en collega’s?
 • Presentatievaardigheden
  Hoe presenteer je jezelf, je bedrijf en je product of dienst op een professionele manier?
 • Gesprekstechnieken
  Wat beweegt de persoon met wie je in (telefoon)gesprek bent? Welke vragen moet je stellen om te ontdekken wat jouw klant of collega écht nodig heeft?
 • Commerciële vaardigheden
  Hoe gebruik je klantencontact om verkoopkansen optimaal te benutten?
 • Omgaan met weerstand
  Hoe reageer je op bezwaren, verwijten en andere negatieve feedback van boze of ontevreden klanten?
 • Afsluittechnieken
  Hoe sluit je een gesprek positief af, zodat je klant er een positief gevoel aan overhoudt?

 

Tijdsduur 

De training bestaat uit 2 aaneengesloten trainingsdagen en een terugkomdag.

Deelnemers

In deze training is ruimte voor minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

Certificaat

Bij het succesvol afronden van de training ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

 

 • 3 dagen, 2 aaneengesloten dagen en 1 terugkomdag
 • Incompany.
 • Maximaal 8, minimaal 4 deelnemers.
 • MBO/HBO niveau.
  * Deze training wordt op aanvraag en bij voldoende deelname (vanaf 4 deelnemers) ook in open vorm verzorgd.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners