‘’Als je niet begint met trainen, loop je nooit de marathon!’’

Richard van Heukelum, Trainer bij Kenneth Smit

Mijn naam is Richard van Heukelum geboren op 22 februari 1975 te Dalfsen. Op jonge leeftijd voelde ik mij al aangetrokken tot verkoop en het ondernemerschap. Na mijn opleiding ben ik als junior salesmanager begonnen. Uiteindelijk resulteerde dit in het zelfstandig ondernemen in het wereldwijd leveren van machines voor de voedselverwerkende industrie. Tijdens deze periode ben ik een zeer succesvolle samenwerking aangegaan met Kenneth Smit om de verkoopvaardigheden van het verkoopteam te optimaliseren en werd ik daarnaast ook gecoacht in het leidinggeven aan een sterk groeiende organisatie. Na verkoop van mijn aandelen in 2014 ben ik 4 jaar aangebleven als Verkoop & Marketing Directeur en President. In 2018 besloot ik te vertrekken en mij als zelfstandig ondernemer bij Kenneth Smit aan te sluiten.

Mijn competenties

Ik ben een flexibele, enthousiaste, hardwerkende en resultaatgerichte ondernemer met ruime internationale ervaring in de bouw en verkoop van machines voor de voedselverwerkende industrie. Mijn training- en coachstijl kenmerkt zich het best als inspirerend: ik zet anderen in hun kracht om goed te presteren. Ik geloof in een collectieve ambitie waarbij problemen zelfstandig worden opgelost in een omgeving waar vertrouwen de basis is. Ook niet onbelangrijk: ik beschik over een goede portie humor en heb nooit een ochtendhumeur!

Mijn specialiteiten

Door mijn jarenlange kennis en ervaring als zelfstandig ondernemer met een sterke focus op de verkoop, ben ik een trainer en coach met toegevoegde waarde. Ik begrijp en zie dat verkoop een proces is waarbij de kans van slagen enorm wordt vergroot als het juiste pad wordt bewandeld. Naast het verkoopproces heb ik mij gespecialiseerd in de sales funnel (trechter) techniek waarbij de verkooptrechter in combinatie met KPI’s in kaart wordt gebracht. Dit heeft als resultaat dat er precies zichtbaar wordt wat er op welk niveau in de verkooptrechter gedaan kan worden om de doelstellingen te realiseren.

Mijn ervaringen

Ik ben opgegroeid in een ondernemend gezin waar ik heb geleerd dat er altijd kansen zijn als je hard werkt. Je moet doen wat je beloofd en met beide benen op de grond blijven staan. Dit is enorm belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling en ik ben mijn ouders daar dankbaar voor. Na afronding van meerdere commerciële opleidingen ben ik op 19 jarige leeftijd begonnen als Junior verkoper en van daaruit verkoper geworden van kapitaalgoederen / machines voor de voedselverwerkende industrie. In 2004 werd ik als DGA zelfstandig ondernemer van een machinefabriek waar ik alle facetten heb doorlopen. Sinds 2018 ben ik als zelfstandig ondernemer bij Kenneth Smit aan de slag gegaan. Als Business Improver help ik organisatie hun doelen te realiseren.

Wilt u contact opnemen:

06-43270372
[email protected]
www.kennethsmit.com

 Bekijk mijn Linkedin profiel.