‘’Ga elke dag slapen met het gevoel dat je weer het maximale uit je dag hebt gehaald, want hij komt niet meer terug.’’

Pieter Willemse, Trainer bij Kenneth Smit

Geboren en getogen in Eindhoven en opgegroeid in een sportief gezin, heb ik vanaf mijn jeugd meegekregen dat je alleen met hard werken je doelen kunt bereiken. Positief, enthousiast, dynamisch, gedreven en motiverend zijn vijf woorden die mij het beste omschrijven en natuurlijk altijd met die typische Brabantse kwinkslag. Vanaf 1979 ben ik in de financiële dienstverlening in diverse sales en management functies werkzaam geweest. Sinds 2003 ben ik een gepassioneerd trainer en Practitioner Insight Discovery. Gelukkig bestaat het leven niet alleen uit hard werken; golf, voetbal, Bruce Springsteen, muziek in het algemeen, reizen en een avond onderuit met een goed boek, zorgen ervoor dat ik altijd met een goed humeur en passie voor mijn trainingsgroepen sta.

Mijn competenties

Jarenlange ervaring in sales en management zorgen ervoor dat ik de theorie van training altijd dicht bij de dagelijkse realiteit breng met duidelijke voorbeelden, zodat mijn deelnemers er de volgende dag al voordeel bij hebben. Overtuigend neem ik mijn deelnemers mee in mijn verhaal, daag ze uit hun grenzen op te zoeken en er overheen te gaan in een veilige omgeving. Hou grip op mijn deelnemers zonder dat vervelend te laten zijn. En zorg er altijd voor dat een dag nooit verloopt zonder de nodige humor.

Mijn specialiteiten

Er wordt weleens gezegd dat een goede verkoper, wat ik een geuzenaam vind, wordt geboren. Die mening deel ik niet helemaal omdat je heel veel vaardigheden wel kunt aanleren. Na 35 jaar verveelt mij het vak van verkoper nog steeds niet en het is dus niet vreemd dat mijn specialiteit ook het trainen van sales is. Van de basis, die begint bij telefonische acquisitie, tot large accountmanagement, ik vind het heerlijk om salesmedewerkers alle vaardigheden bij te brengen die er voor zorgen dat ze succesvol worden en blijven.
Daarnaast ga ik graag de uitdaging aan om medewerkers te helpen hun time management onder controle te krijgen. Tot slot ben ik Practitioner van Insights Discovery en neem ik graag een team mee op sleeptouw om een succesvoller team te worden.

Mijn ervaringen

Na mijn plicht onder de wapenen te hebben verricht, startte mijn carrière in 1979 in de verzekeringsbranche. Via diverse verzekeringsmaatschappijen, waar ik werkzaam was als accountmanager, salesmanager en concern pensioenspecialist en een eigen assurantie- en pensioenadviesbureau, kwam ik in 2003 bij Kenneth Smit terecht. Met veel plezier geef ik al ruim 15 jaar invulling aan mijn rol als trainer/coach/practitioner. Daarnaast heb ik a.i. leiding gegeven aan twee IT-bedrijven.

Wilt u contact opnemen:

06-51589627
p.willemse@kennethsmit.com
www.kennethsmit.com

 Bekijk mijn Linkedin profiel.