‘’Iedere verandering is geen verbetering, maar iedere verbetering start met een verandering!’’

Peter Verstoep, Trainer bij Kenneth Smit

Geboren in 1965 ben ik opgegroeid in mijn geboortedorp Moordrecht onder de rook van Rotterdam.
Vanuit een bouwfamilie heb ik gekozen voor een technische opleiding waarna ik na mijn dienstplicht in 1984, zoals het zo mooi heet, deel ben gaan nemen aan het arbeidsproces. In het bezit van een nuchtere directe aanpak heb ik altijd affiniteit gehouden met techniek en de bouw. Heb mij gedurende mijn loopbaan ontwikkeld op het commerciële en leidinggevende/managementvlak vanaf ongeveer 1990.

Vanaf 2003 ben ik woonachtig in Vaassen aan de rand van de Veluwe. Ik ben gelukkig met een samengesteld gezin van vijf volwassen uitgevlogen kinderen en één kleinkind.
Op dit moment nog dagelijks bezig met mijn ontwikkeling op basis van maatschappelijke, bedrijfsmatige en generatie specifieke bewegingen. Ervan overtuigd dat je door stil te staan jezelf op een bepaald moment overbodig maakt!  De titel “self made man” is op mij tot bepaalde hoogte van toepassing. Ik ben mij ervan bewust dat energie en een goede conditie juist nodig zijn om te presenteren en daarom actief buitensporter inclusief het passievere motorrijden.

Mijn competenties

Prestatiegericht en creatief in het vinden van praktisch toepasbare oplossingen. Daardoor ben ik in staat om het beste uit mensen te halen. Ik start in samenwerkingen met 100% vertrouwen en zoek naar het goede en alles wat wel kan. Altijd optimistisch, zie in elke bedreiging direct weer kansen en ik maak door uitstekende communicatieve vaardigheden direct verbinding met betrokkenen.
Communicatief in staat om te luisteren naar anderen en die te begrijpen. Actiegericht en toch in staat om te doseren en anderen mee te nemen in de gewenste beweging.
Ik zie humor als een middel dat ontspanning geeft waardoor anderen meer van zichzelf laten zien.

Mijn specialiteiten

Commercie, verkoop, sales of onder welke term het dan ook valt.
Ik verbeter prestaties van iedereen die met klanten te maken heeft:
Van technische medewerkers tot internationaal en wereldwijd Key Account Management. Mijn expertise ligt in het verkopen van technische producten in de B2B.

Daarnaast ben ik bekend met projectgestuurd organiseren en het commercieel acteren tijdens de operationele en uitvoeringsfase van projecten.
Onderken volledig dat de kwaliteit van leidinggeven de uiteindelijke output van medewerkers bepaalt. Ik werk daarin in voorkomende gevallen samen met Nijenrode om zo wetenschap en praktische toepasbaarheid bij elkaar te brengen. Ervaring met generatie gestuurd leidinggeven waarbij ik stuur op generatie specifieke eigenschappen om zo te binden en te boeien.

Mijn ervaringen

Inmiddels vanaf 2001 aangesloten bij de Kenneth Smit organisatie.
Daarbinnen mijzelf ontwikkeld tot trainer, coach en facilitator; net welke rol op welk moment gewenst is. In voorkomende situaties in staat om interim opdrachten succesvol uit te voeren op het vlak van commercieel management.
Heb veel geleerd door “learning by doing” en daarmee het meest geleerd van de fouten die ik zelf gemaakt heb in mijn commerciële en leidinggevende praktijk. Deze ervaringen gebruik ik tot op het moment van vandaag in al mijn werk als professional.
Geleerd dat de nieuwe economie bestaat uit delen en geven en wachten tot je dingen terug krijgt.
Ervan overtuigd dat mijn streven naar het constant overtreffen van verwachtingspatronen de lange termijn relatie steviger maakt. Dat heel veel kleine dingen daadwerkelijk het verschil maken waarbij het natuurlijk belangrijk is dat de grote dingen kloppen.

 

De oneliner van Kenneth Smit is: “Change tot success” en mijn persoonlijke oneliner sluit daar direct op aan:

“IEDERE VERANDERING IS GEEN VERBETERING, MAAR IEDERE VERBETERING START MET EEN VERANDERING!”

Het dagelijks bezig zijn met zoeken naar het waar en hoe organisaties te verbeteren is mijn passie (business improvement).
Altijd over de as van de mens!

Het zoeken naar die veranderingen die daadwerkelijk tot verbetering leiden is een mooie reis.
Deze reis maak ik graag samen met mijn klanten.

Wilt u contact opnemen:

06-11396440
p.verstoep@kennethsmit.com
www.kennethsmit.com

 Bekijk mijn Linkedin profiel.