‘’Iedereen heeft het recht om aan het roer van zijn/haar eigen leven te staan’’

Klaas Schaap, Trainer bij Kenneth Smit

Twintig jaar geleden heb ik, door het volgen van een incompany-training bij Kenneth Smit Training, een wending in mijn leven en dus ook in mijn carrière meegemaakt. Ik dacht dat ik er al was, maar nee. Het leren begon toen pas echt.
Ik ben Klaas Schaap, fulltime trainer, coach en ondernemer.
In 1998 had ik de functie van managing director bij een Duits productiebedrijf waarvoor ik Nederland en Engeland vertegenwoordigde. In die periode kreeg ik mijn eerste eigen Kenneth Smit Training. Dat was voor mij het moment dat ik per direct besloot trainer te willen worden. Drie maanden later had ik me aangesloten bij Kenneth Smit Training.
Naast het trainen en ondernemen ben ik, als de tijd het toelaat, zeilend te vinden op de Zeeuwse wateren en de golfbaan. Het golfen is voor mij exemplarisch voor groei. Leren, oefenen, focus, gevecht met je zelf, positieve mindset en……vooral doen.

Mijn Competenties

Vanuit mijn rol, zie ik mensen vaak worstelen met de vraag wat ze van zichzelf mogen en kunnen verwachten.
Mijn missie is hen hierbij te helpen, uit te dagen, keuzes te maken en het ‘heft’ in eigen handen te nemen. Mijn stijl is aan de ene kant gepassioneerd, eigenzinnig en confronterend. Aan de andere kant is er compassie en humor. Trainen is niet gericht op de mens zelf, maar op gedrag en inhoud.
Mijn doel is vooral mensen te inspireren en uit te dagen. Groei staat hierbij voorop.  Wanneer mensen inzien dat ze door doelen te stellen, keuzes te maken en gedrag aan te passen, enorme stappen kunnen maken, dan weet ik waar ik het voor doe.

Mijn Specialiteit

De combinatie van managementtrainingen en andere trainingen is voor mij een focus. Bij management en leidinggeven, ligt in mijn trainingen vooral de focus op leiderschap. Management gaat om het opzetten van processen, protocollen en procedures. Bij Leiderschap gaat het daarnaast ook om het inspireren, vertrouwen, sturen, stimuleren, richting geven aan en uitdagen van de medewerkers. Dat vereist andere kwaliteiten van de leiders zelf. Het “Waarom, Hoe en Wat” is hierbij het vertrekpunt, het pad naar succes en het uiteindelijke doel.

Mijn Ervaring

Over het algemeen kan ik me bijna in iedere organisatie thuis voelen. Wat ik heel duidelijk merk, is dat wanneer het management betrokken is bij het veranderproces en daarin “voorop” loopt, verbeteringen echt tot stand komen. De afgelopen jaren heb ik mogen trainen in een enorme diversiteit van markten, branches, producten en diensten. Zolang er een brede intrinsieke motivatie voor verandering aanwezig is, kan ik aan de slag. Ik kom niet om te trainen maar voor het inzetten en begeleiden van de verandering.

 

Als je zelf geen keuzes maakt, doet een ander het voor je. Dan kom je uiteindelijk ergens uit waar je misschien helemaal niet had willen uitkomen. Laat je niet tegenhouden door de nog onbekende consequenties van je keuzes.  Doelen stellen en keuzes maken zorgen voor richting en voor fulfilment.

Wilt u contact opnemen:

06-53434604
k.schaap@kennethsmit.com
www.kennethsmit.com

 Bekijk mijn Linkedin profiel.