Communicatieve en Sociale Vaardigheden

Een beter gesprek voor optimaal resultaat

Succesvol samenwerken staat of valt met goede interne communicatie. In de driedaagse training Communicatieve en Sociale Vaardigheden maak je kennis met de belangrijkste achtergronden van het informele en vaak improductieve geruchtencircuit. Je leert hoe je blokkades in de persoonlijke communicatie opheft en een open communicatie bevordert aan de hand van een persoonlijke analyse.

Onderwerpen in ‘Communicatieve en Sociale Vaardigheden’

De training bestaat uit een eerste tweedaagse sessie waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen, gevolgd door een terugkomdag. De training bestaat voor een belangrijk deel uit rollenspelen. Hierin leer je hoe je met behulp van verschillende gesprekstechnieken een gesprek positief afsluit met concrete en heldere afspraken met medewerkers, collega’s en/of managers.

Deze praktijkgerichte training geeft antwoord op de volgende vragen:

 • Wat zijn de motieven van mijn gesprekspartner?
 • Wat kan ik wel en niet bespreken?
 • Hoe win ik zijn of haar vertrouwen?
 • Hoe hou ik het initiatief in handen zonder het gespreksevenwicht te verstoren?
 • Hoe breng ik continuïteit in de relatie?
 • Hoe kan ik meer structuur krijgen in mijn eigen presentatie?
 • Welke vragen en gesprekstechnieken kan ik gebruiken om echt contact te maken, zonder het overzicht te verliezen?
 • Hoe reageer ik het beste op tegenwerpingen, verwijten en beweringen?

Module structuur

Deze training wordt als één geheel aangeboden.

Wilt u zich naast de ‘Communicatieve en Sociale Vaardigheden’ training ook nog op andere vlakken ontwikkelen in de communicatie, kijk dan ook naar onze andere communicatietrainingen.

 • 3 dagen (2 aaneengesloten dagen + 1 terugkomdag).
 • Incompany / Open training.
 • Maximaal 8, minimaal 4 deelnemers.
 • VMBO of hoger.

€ 870,00 p.p.p.d. (excl. BTW)

Trainingsdata overzicht

Boeken is alleen mogelijk voor bedrijven. Bent u particulier? Neem dan contact met ons op, telefoonnummer +31 40 251 1337.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners