Kies een training die bij je past

Succesvol samenwerken staat of valt met goede interne communicatie. In de driedaagse training Communicatieve en Sociale Vaardigheden maak je kennis met de belangrijkste achtergronden van het informele en vaak improductieve geruchtencircuit.

Een goede technische opleiding is al lang niet meer voldoende om als technisch medewerker in een service verlenend bedrijf goed te presteren. Daarvoor moet je kunnen communiceren met je klanten, verkoopkansen herkennen en deze communiceren met de commerciële afdelingen.

Communicatietrainingen

Overtuigend Presenteren

Een goede voorbereiding is belangrijk als je een overtuigende presentatie wilt geven. Minstens zo belangrijk is dat je er stáát, zodat je boodschap ook echt impact heeft bij de groep waaraan je presenteert.

Communicatietrainingen

Professioneel Inkopen

Inkopers hebben een strategische functie binnen een onderneming en dragen in sterke mate bij aan de concurrentiepositie. De zelfbewuste en relatiegevoelige performance van inkopers is direct van invloed op de winst. De training Professioneel Inkopen is toegesneden op de actualiteit en voorziet inkopers van de noodzakelijke vaardigheden op het gebied van in- en externe communicatie. We ...

Communicatietrainingen

Mediatraining

Kansen en bedreigingen gaan bij een optreden in het openbaar hand in hand. Een interview of een debat kan het imago van je organisatie maken of breken. In een confrontatie met journalisten die dagelijks op zoek zijn naar opzienbarend nieuws kun je maar beter goed voorbereid zijn. Onderwerpen in ‘Mediatraining’ Tijdens deze intensieve mediatraining word je ...

Communicatietrainingen

Telefonische Vaardigheden

Klantvriendelijkheid staat centraal tijdens de eendaagse training Telefonische Vaardigheden voor telefonisten en secretaressen.

Communicatietrainingen

Professioneel Omgaan met Klachten

Maximale klanttevredenheid, daar draait het om bij de driedaagse training Professioneel Omgaan met Klachten. De combinatie van rollenspelen, praktijkcases en theorie staan borg voor een training met onmiddellijke toepassingsmogelijkheden in de praktijk. Om tijdens de trainingsdagen optimaal in te spelen op de praktijk is er telkens een interval van slechts enkele weken. Onderwerpen in ‘Professioneel Omgaan met ...

Communicatietrainingen

Debiteurenbeheer

Resultaten boeken is óók: na het afsluiten van de order zo snel mogelijk de rekening betaald krijgen. Zonder klanten tegen je in het harnas te jagen. Dat dit niet alleen een kwestie is van formules en afspraken, maar ook van klantvriendelijkheid.

Communicatietrainingen

Professional Teambuilding

Professional Teambuilding van Kenneth Smit is erop gericht een team grensverleggende prestaties te laten leveren. Tijdens deze 2-daagse training vormen de juiste attitude, communicatieen creativiteit de basis voor het teamsucces. Het draait om samenwerking, grenzen verkennen en verleggen. De deelnemers worden uitgedaagd via gevarieerde en moeilijke opdrachten, die worden gericht naar persoonlijke, groeps- en professionele doelen. Groepsleden worden ...

Communicatietrainingen

Workshop Insights Discovery

Persoonlijke Effectiviteit met Insights is een eerste kennismaking met het Discovery leersysteem en het Discovery Profiel. Op een leuke en inspirerende wijze maken de deelnemers zich een taal en kader eigen, waarmee ze meer inzicht in zichzelf en in anderen krijgen.