Team Development

Een hecht team levert altijd een hoger rendement op

Creëer een hecht én succesvol team voor een hoger rendement

In een succesvolle organisatie is sprake van optimale samenwerking en teamspirit op alle niveaus. Houd jij jouw team flexibel, vitaal en doelgericht? De maatwerktraining Team Development leert managers via praktijkgerichte methodes een succesvol en hecht team te creëren, in stand te houden en maximaal te laten presteren. Dat is niet alleen van belang bij veranderingen, zoals de integratie van afdelingen of fusies. Een hecht team levert altijd een hoger rendement op. De training kent vier fasen en wordt, waar nodig of gewenst, samengesteld in samenwerking met andere partijen, zorgvuldig door Kenneth Smit geselecteerd.

Dé training voor topmanagers die een succesvol team willen bouwen of behouden.

 

Gewenst resultaat

Jij wilt:

 • Jouw team succesvoller maken!
 • Inzicht in de identiteit, het imago en de ontwikkelpunten van jouw team!
 • De juiste vaardigheden om je team voor te bereiden op veranderingen of nieuwe (commerciële) doelstellingen!

Deze strategische en praktijkgerichte training, gebaseerd op tientallen jaren ervaring én bewezen inzichten, gaat jou helpen om met jouw team op een nog hoger niveau te presteren.

 

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • Intake
  De trainer bezoekt jouw organisatie ter oriëntatie. Op basis van interviews worden in overleg de doelstellingen voor het team bepaald. 
 • Scan
  Gecoördineerd zelfonderzoek brengt de verschillende teamleden in kaart. Dit maakt het interne imago en de kenmerken van het team inzichtelijk.
 • Gap-analyse
  De onbalans tussen de bestaande en de gewenste situatie wordt zichtbaar. De analyse maakt de verschillen tussen de visie en het imago van het perfecte team duidelijk. 
 • Best approach
  Buig de geconstateerde disbalans op efficiënte wijze om met modules, door Kenneth Smit op basis van vooronderzoek geselecteerd.

 

Tijdsduur

Dit is een eendaagse maatwerktraining, waarin theorie en praktijk worden gecombineerd.

Deelnemers

Minimaal 4, maximaal 8 deelnemers.

Certificaat

Bij het succesvol afronden van de training ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

 • 1 dag.
 • Incompany.
 • Maximaal 12, minimaal 6 deelnemers.
 • MBO/HBO niveau en hoger.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners