Professioneel Omgaan met Klachten

Hoe voer je een slecht nieuws gesprek?

Buig klachten om naar hogere klanttevredenheid en commercieel succes   

Klachten zijn geen blok aan het been, maar juist een kans. Met slimme gespreksvaardigheden biedt een klacht immers een mogelijkheid om van de klant een ambassadeur te maken. In deze driedaagse training vol simulaties, praktijkcases en theorie leer jij hoe je met vraag- en gesprekstechnieken een effectievere en succesvolle klachtafhandeling realiseert. Neem jouw praktijkvoorbeelden mee naar de training en ontdek hoe een andere manier van klachten ontvangen en ombuigen tot betere resultaten voor jouw afdeling leidt.

Dé training voor professionals die aantoonbaar effectiever klachten willen afhandelen, met een hogere klanttevredenheid en commercieel succes als resultaat.

 

Gewenst resultaat

Als professional wil jij:

 • Klachten ombuigen naar een positieve klantervaring!
 • Maximale klanttevredenheid behalen en van klanten ambassadeurs maken!
 • Een betere eerste én laatste indruk achterlaten!
 • Een effectieve methode om klachten uit de praktijk beter af te handelen!

Deze praktijkgerichte training, gebaseerd op tientallen jaren ervaring en bewezen inzichten in de (gedrags)psychologie, helpt jou gegarandeerd om klachten effectiever op te lossen.

 

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • Gedragsfactoren
  Weet jij hoe je efficiënt om kunt gaan met verschillende type mensen?
 • Telefonisch contact
  Wat zijn de etiquetteregels en hoe zet je jouw stem in om de beste indruk achter te laten?
 • Vraagtechnieken
  Hoe handel je klachten en bezwaren succesvol af?
 • Slecht-nieuwsgesprekken
  Hoe vermijd je negatieve associaties bij klanten met jouw organisatie?

 

Tijdsduur

Deze training bestaat uit 3 trainingsdagen. Deze zijn verdeeld over 3 sessies met een tussenperiode van ongeveer 6-8 weken. Zo is er ruimte voor herhaling en verdieping aan de hand van praktijksituaties.

Deelnemers

Minimaal 4, maximaal 8 deelnemers.

Certificaat

Bij het succesvol afronden van de training ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

 

 • 3 dagen (3x1dag).
 • Incompany / Open training*.
 • Maximaal 8, minimaal 4 deelnemers.
 • MBO niveau of hoger.
  * Deze training wordt op aanvraag en bij voldoende deelname (vanaf 4 deelnemers) ook in open vorm verzorgd. 

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners