Professional Teambuilding

Grensverleggende teamprestaties

Professional Teambuilding van Kenneth Smit is erop gericht een team grensverleggende prestaties te laten leveren. Tijdens deze 2-daagse training vormen de juiste attitude, communicatieen creativiteit de basis voor het teamsucces. Het draait om samenwerking, grenzen verkennen en verleggen. De deelnemers worden uitgedaagd via gevarieerde en moeilijke opdrachten, die worden gericht naar persoonlijke, groeps- en professionele doelen. Groepsleden worden zich bewust van hun persoonlijke kwaliteiten en die van de overige teamleden. Daarnaast wordt de teamleider(s) gemonitord, geconfronteerd en geëvalueerd. Succesvolle teams bestaan uit leden met ervaring, die denkend kunnen handelen en constructief om weten te gaan met het geven en ontvangen van feedback.

Onderwerpen in ‘Professional Teambuilding’

Tijdens deze sessie wordt antwoord gegeven op de volgende vragen:

 • Het hoe en waarom van intentieverklaringen en commitment m.b.t: gedrags-, veiligheidscodes en geven/ontvangen van feedback.
 • Wie is binnen het team, waar sterk in en hoe kun je gebruik maken van elkaars sterktes?
 • Hoe verloopt de communicatie binnen de groep en hoe zorg je gezamenlijk voor een positief werkklimaat?
 • Hoe ga je om met tegenslagen en of tegenwerking?
 • Hoe kun je effectiever en efficiënter werken?
 • Hoe bouw je vertrouwen op met teamleden onderling en als teamleider?
 • Hoe organiseer je constructieve feedback?
 • Hoe kom je tot je einddoelstelling?

Methodiek

Het Professional teambuilding programma van Kenneth Smit kenmerkt zich door doelmatige groepsactiviteiten en interacties tussen de groepsleden onderling. Theorie is ondersteunend en niet leidend. Via, veelal lastige maar haalbare opdrachten ervaren de deelnemers dat andere werkwijzen en samenwerken tot betere resultaten leidt. Elk groepslid leert van en met zijn teamgenoten. Het resultaat van deze methodiek is dat elke deelnemer met nieuwe inzichten, ideeën en een andere aanpak direct na deze sessie in zijn praktijk aan de slag kan en…. aantoonbaar succesvoller zal zijn!

Module structuur

Deze training wordt als één geheel aangeboden.

Wilt u zich naast de ‘Professional Teambuilding’ training ook nog op andere vlakken ontwikkelen in de communicatie, kijk dan ook naar onze andere communicatietrainingen.

 • 2 aaneengesloten dagen. 1e dag: avond-  en nachtactiviteiten, 2e dag: dag- en avondactiviteiten en eindovernachting.
 • Incompany.
 • Maximaal 10, minimaal 4 deelnemers.
 • MBO/HBO niveau.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners