Communicatieve Vaardigheden voor Technische Medewerkers

Goed klantcontact kun je leren.

Een goede technische opleiding is al lang niet meer voldoende om als technisch medewerker in een service verlenend bedrijf goed te presteren. Daarvoor moet je kunnen communiceren met je klanten, verkoopkansen herkennen en deze communiceren met de commerciële afdelingen.

Wat je gaat leren in ‘Communicatieve Vaardigheden’

Tijdens deze driedaagse training Communicatieve Vaardigheden (twee dagen en één terugkomdag) leer je hoe je de winstgevendheid van je bedrijf kunt verhogen. In deze training krijg je antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe zorg ik voor een professionele presentatie van het bedrijf, het product/de dienst en van mezelf?
 • Hoe win ik het vertrouwen van (nieuwe) klanten?
 • Hoe voorkom ik dat ik dominant of betweterig overkom?
 • Hoe stel ik de juiste vragen om een goed inzicht te krijgen in de wensen en de motieven van de klant?
 • Hoe kan ik het beste reageren op boze of ontevreden klanten?
 • Hoe gebruik ik het klantencontact om verkoopkansen optimaal te benutten?

Onze methodiek

Kenneth Smit trainingen zijn bijzonder interactief. Theorie is ondersteunend en niet leidend. In interactieve sessies, workshops en rollenspelen ontdekken de deelnemers zelf dat een andere manier van communiceren met klanten tot betere resultaten leidt. Wij houden hen een spiegel voor en oefenen intensief. Ze leren ook veel van hun collega deelnemers. Het resultaat van deze werkwijze is dat iedere deelnemer met veel nieuwe ideeën en een andere aanpak direct na de training in de eigen praktijk aan de slag kan en…. nog beter geaccepteerd wordt!

Wilt u zich naast de ‘Communicatieve Vaardigheden voor Technische Medewerkers’ training ook nog op andere vlakken ontwikkelen in de communicatie, kijk dan ook naar onze andere communicatietrainingen.

 • 3 dagen, 2 aaneengesloten dagen en 1 terugkomdag
 • Incompany.
 • Maximaal 8, minimaal 4 deelnemers.
 • MBO/HBO niveau.
  * Deze training wordt op aanvraag en bij voldoende deelname (vanaf 4 deelnemers) ook in open vorm verzorgd.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners