Accountmanagement

Het succes van accountmanagement wordt vooral bepaald door de vaardigheden van de accountmanager. Het doel is immers om met strategisch/tactisch belangrijke afnemers, continuïteit te realiseren door samenwerking. Een professioneel accountmanager wil en kan daadwerkelijk het verschil maken voor zijn klant en zijn eigen onderneming.

De training accountmanagement biedt inzicht in het waarom, wanneer en hoe van het opbouwen en onderhouden van wederzijds profijtelijke relaties. Het gaat erom de klant, zijn of haar business en de bedrijfsprocessen écht te kennen, en dan is persoonlijke aandacht cruciaal. Het opstellen van een winnend accountplan begint immers bij het eerste contact met beslissers, beïnvloeders en/of eindgebruikers. Jouw vernieuwde aanpak ontsluit wegen naar maximale business prestaties voor het account en het eigen bedrijf.

Deze training is bedoeld voor buitendienstmedewerkers met ambities om door te groeien naar een hogere functie in accountmanagement.

Onderwerpen in ‘Accountmanagement’

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Strategisch en resultaatgericht omgaan met accounts
 • Het bepalen van accountselectiecriteria
 • De zelf opgestelde accountstrategie succesvol uitvoeren
 • Transactioneel vs. Transformationeel / strategisch verkopen
 • Inzicht in inkoopprocessen en inkoopgedrag
 • Koopgedrag leren beïnvloeden van de DMU (leden van het ‘buying center’)
 • Het ontwikkelen en opstellen van een winnend accountplan
 • Zorg voor een langdurige en wederzijds profijtelijke relatie
 • Verkopen op strategisch niveau

Module structuur

De training Accountmanagement wordt als een geheel aangeboden met een doorlooptijd van telkens 6-8 weken tussen de groepssessies. De intervalperiodes bieden de mogelijkheid om de trainingsopdrachten uit te voeren en praktijkervaringen terug te koppelen.

Op zoek naar nog meer trainingen om u of uw bedrijfs rendement te verhogen, zie dan ook onze andere verkooptrainingen.

 • 5 intensieve dagen (twee modules van twee aaneengesloten dagen en een praktijkdag)
 • Incompany / Open training
 • Maximaal 8, minimaal 4 deelnemers.
 • Van deelnemers wordt verwacht dat ze een functie zoals hierboven genoemd vervullen en een deel (minimaal Expert in Sales I&II) van het commerciële trainingstraject met succes hebben gevolgd.
 • Na het succesvol doorlopen van de training krijgt de trainee een certificaat uitgereikt.

€ 925,00 p.p.p.d. (excl. BTW)

Trainingsdata overzicht

Boeken is alleen mogelijk voor bedrijven. Bent u particulier? Neem dan contact met ons op, telefoonnummer +31 40 251 1337.

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners