Kies een training die bij je past

Communicatietrainingen

Interne Communicatie

Succesvol samenwerken staat of valt met goede interne communicatie. In de driedaagse training Communicatieve en Sociale Vaardigheden maak je kennis met de belangrijkste achtergronden van het informele en vaak improductieve geruchtencircuit.

Een goede technische opleiding is al lang niet meer voldoende om als technisch medewerker in een service verlenend bedrijf goed te presteren. Daarvoor moet je kunnen communiceren met je klanten, verkoopkansen herkennen en deze communiceren met de commerciële afdelingen.

Communicatietrainingen

Overtuigend Presenteren

Een goede voorbereiding is belangrijk als je een overtuigende presentatie wilt geven. Minstens zo belangrijk is dat je er stáát, zodat je boodschap ook echt impact heeft bij de groep waaraan je presenteert.

Communicatietrainingen

Professioneel Inkopen

Behaal maximaal inkoopvoordeel door een slimme gespreksregisseur te zijn Goede inkopers geven hun gesprekspartner het idee dat deze het gesprek leidt, maar ondertussen houden ze zelf de touwtjes strak in handen. Zo gaan ze recht op hun doel af. Tijdens deze vierdaagse praktijkgerichte training leer je stapsgewijs om jouw strategische functie als inkoper binnen het ...

Communicatietrainingen

Mediatraining

Behaal maximale exposure en positieve media-aandacht voor jouw organisatie  Spreek jij wel eens in het openbaar? Een interview of debat kan het imago van je organisatie maken of breken. Journalisten en discussieleiders jagen namelijk op nieuws, oneliners en scoops. En ze proberen hun gesprekspartners continu uitspraken te ontlokken. Een goede voorbereiding op een openbaar optreden ...

Communicatietrainingen

Telefonische Vaardigheden

Klantvriendelijkheid staat centraal tijdens de eendaagse training Telefonische Vaardigheden voor telefonisten en secretaressen.

Communicatietrainingen

Professioneel Omgaan met Klachten

Buig klachten om naar hogere klanttevredenheid en commercieel succes    Klachten zijn geen blok aan het been, maar juist een kans. Met slimme gespreksvaardigheden biedt een klacht immers een mogelijkheid om van de klant een ambassadeur te maken. In deze driedaagse training vol simulaties, praktijkcases en theorie leer jij hoe je met vraag- en gesprekstechnieken ...

Communicatietrainingen

Effectief Debiteurenbeheer

Resultaten boeken is óók: na het afsluiten van de order zo snel mogelijk de rekening betaald krijgen. Zonder klanten tegen je in het harnas te jagen. Dat dit niet alleen een kwestie is van formules en afspraken, maar ook van klantvriendelijkheid.

Communicatietrainingen

Professional Teambuilding

Professional Teambuilding van Kenneth Smit is erop gericht een team grensverleggende prestaties te laten leveren. Tijdens deze 2-daagse training vormen de juiste attitude, communicatieen creativiteit de basis voor het teamsucces. Het draait om samenwerking, grenzen verkennen en verleggen. De deelnemers worden uitgedaagd via gevarieerde en moeilijke opdrachten, die worden gericht naar persoonlijke, groeps- en professionele doelen. Groepsleden worden ...

De workshop Persoonlijke effectiviteit is een eerste kennismaking met het Discovery leersysteem en de Discovery profielen. De workshop draait om interne en externe communicatie. Jij en je team krijgen op een inspirerende en interactieve manier meer inzicht in jezelf en anderen. De Discovery profielen zorgen voor een gemeenschappelijke taal, die verschillen tussen persoonlijkheden, voorkeuren en mensen in het algemeen op een positieve manier bespreekbaar maakt. Zo kun je beter inspelen op de verschillende communicatiebehoeften. Kenneth Smit is geaccrediteerd door Insights Discovery om deze workshop aan te bieden.